Placuszki z młodej kapusty
Były placuszki z kalafiora oraz z cukinii. Czas na kolejne! Proste, szybkie i pyszne placuszki z surowej, młodej kapusty:) Korzystajcie póki sezon w pełni.
- 150 g surowej, drobno posiekanej młodej kapusty
- 2 jaja
- sól, pieprz i przyprawy
- 30 g smalcu do smażenia (lub oleju kokosowego)
Wszystko razem wymieszać. Usmażyć na rozgrzanym smalcu/oleju na rumiano.
Makro (cała porcja): około 423 kcal
B: 15
T: 37
W: 8,7*
*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.
B: 15
T: 37
W: 8,7*
*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Komentarze
Prześlij komentarz