Gulasz z serduszek z "ryżem"
Mam nadzieję, że lubicie podroby tak mocno jak ja, bo dziś na późny obiad trafia gulasz z serduszek drobiowych z łopatką wieprzową i kalafiorowym ryżem oraz prostą sałatką:)
- serduszka drobiowe
- łopatka wieprzowa
- kiełbasa
- papryka
- pieczarki
- sól, pieprz, przyprawy, chili
- cebula
- olej/smalec/masło do smażenia
- ok 150g startego kalafiora (na 1 osobę)
- do zagęszczenia sosu: łyżka przecieru pomidorowego lub pół łyżki mąki kokosowej
Cebulkę zrumienić na oleju/smalcu. Dodać serduszka, kiełbasę i łopatkę i całość podsmażyć. Następnie dodać warzywa, zalać wodą i dodać przyprawy. Dusić do miękkości. Na sam koniec dodać mąkę lub przecier do zagęszczenia i jeszcze chwilę podsmażyć.
Starty kalafior podsmażyć na maśle/smalcu lub oleju. Dodać odrobinę wody i przykryć pokrywką. Dusić około 15min do miękkości.
Sałatka:
pomidor, sałata lodowa, rukola, sok z cytryny, sól, pieprz, łyżka oleju
Efekt wizualnie nie powala na kolana, ale smakiem całkowicie nadrabia wygląd !
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Komentarze
Prześlij komentarz