Gofry z anyżem (wersja bez mleczka)
Cały dzień egzaminów, cały dzień na uczelni....Na szczeście wpadłam rano na pomysł zrobienia sobie gofrów na bazie jajek i MCT. I okazało się to trafione w punkt, gdyż "trzymało" mnie niesamowicie syto bite 12h. Przepis podobny do wcześniejszego z bloga, ale bez mleczka kokosowego:)
Przepis (na 3 gofry):
- 2 jaja
- 5g łusek babki jajowatej
- 5g mąki kokosowej
- 15g wiórek kokosowych
- 30g oleju MCT lub kokosowego
- szczypta proszku do pieczenia
- opcjonalnie (erytrol, ksylitol, stewia)
- ulubione przyprawy-mielony anyż, cynamon, wanilia lub inne
Wszystko razem wymieszać. Usmażyć 3 gofry w rozgrzanej i wysmarowanej tłuszczem gofrownicy. Jeśli ciasto za mocno zgęstnieje dolać odrobinę wody. Podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie domowe masło orzechowe :)
Makro (bez oleju do gofrownicy):
B: 18
T: 51
W: 3
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Komentarze
Prześlij komentarz