Cytrynowa tarta truskawkowa
Kolejny przepis z wykorzystaniem kruchego ciasta i sezonowych owoców. Jak Wam się podoba? :)
Nadzienie:
- 300g truskawek
- 35g żelatyny rozpuszczonej w 150ml ciepłej wody
- opcjonalnie erytrol, ksylitol, stewia do smaku
- sok z połówki cytryny
- skórka z całej cytryny
Wszystko razem zmiksować. Można schłodzić przed wylaniem na tartę.
Dekoracja:
- 30g wiórek kokosowych (prażonych)
- 30g drobno siekanych orzeszków ziemnych
- kilka migdałów
Tartę przed krojeniem dobrze jest schłodzić. Całość ładnie się zestala i można brać kawałki do ręki.
Makro(1/6 porcji czyli duży kawałek):
B: 10
T: 32
W:11,5
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Komentarze
Prześlij komentarz