Tort Kokosowy z Czekoladą (z patelni)
Drugi torcik kokosowy z patelni. Tym razem bez nabiału i z czekoladowymi omletami, oblany czekoladą :) Brzmi pysznie?
Biszkopty:
- 3jaja
- 30g oleju kokosowego/MCT/masła
- 20g mąki kokosowej
- 10g kakao
- opcjonalnie(erytrol/ksylitol)
- odrobina proszku do pieczenia lub sody
Wykonanie takie same jak w poprzednim torciku. Ubić jaja, dodać resztę i upiec omlety. Ostudzić. Nasączyć alkoholem lub naparem z herbaty.
Jeśli masa na omlety jest zbyt gęsta rozcieńczyć wodą lub mlekiem.
Jeśli masa na omlety jest zbyt gęsta rozcieńczyć wodą lub mlekiem.
Masa 1:
- stała część mleczka kokosowego z 2 puszek
- 100g wiórek kokosowych
- opcjonalnie (erytrol/ksylitol)
Wszystko razem zmiksować i schłodzić.
Masa 2:
- masło kokosowe czyli zblenderowane 100g wiórek z kilkoma łyżkami wody (pozostałość w puszce po mleczku) i erytrolem do smaku
Składanie tortu:
Omlet, połowa masy 1, omlet, reszta masy 1, omlet i masa 2 na górę. Tort polać schłodzoną czekoladą (30g oleju kokosowego, 10g kakao, 15g erytrolu). Udekorować 50g wiórek kokosowych i świeżym kokosem.
Kto by się nie skusił na taki deserek?:)
Makro (1 kawałek z 8): około 474 kcal
B: 5,8
T: 47
W: 6,9 *
W: 6,9 *
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Komentarze
Prześlij komentarz