Placuszki kalafiorowe
Kolejna opcja dla fanów kalafiora. Pyszne i proste placuszki!
- 150 g surowego kalafiora (można użyć nieco mniej lub nieco więcej od 100 do 200 g)
- 2 jajo
- 20 g smalcu do smażenia
- sól, pieprz, zioła, cebulka, czosnek
Kalafior zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dokładnie wymieszać z resztą składników, a następnie doprawić (solić dopiero na talerzu!). Usmażyć placuszki na rumiany kolor na małym ogniu z każdej strony. Podawać z ulubionymi składnikami np polane śmietaną lub posypane skwarkami.
Makro (placuszki z wliczonym smalcem): około 376 kcal
B: 18
T: 31,6
W: 4,5*
*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.
B: 18
T: 31,6
W: 4,5*
*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Wygląda pysznie�� Bardzo proszę o listę DAŃ a nie produktów wskazanych na adaptacji. Brakuje mi pomysłów
OdpowiedzUsuńWarto zerknąć do etykiety "adaptacja" :)
UsuńPozdrawiam!
Przepraszam, może to głupie pytanie ale wolę się upewnić. Czy smalec to do smażenia na patelnie czy daje go do masy?
OdpowiedzUsuńJest wyraźnie podane :) "20 g do smażenia"
UsuńPozdrawiam!
Genialne placuszki! u mnie z sosem z jogurtu greckiego z czosnkiem, ogórkiem i szczypiorkiem
OdpowiedzUsuńMiło mi! Smacznego :)))
Usuń