Ostra potrawka z kurczakiem na wodzie kokosowej
Czasem nachodzi mnie ochota na odmianę od podrobów, boczku, karkówki czy łopatki...I wtedy sięgam po kurczaka. Tak powstało te danie :)
- pierś z kurczaka
- papryka zielona, czerwona, żółta
- łyżka lub dwie kukurydzy (Uwaga z ilością, bo zawiera sporo węglowodanów!)
- pieczarki
- woda kokosowa (oddzielona z puszki po mleczku)
- łyżka mąki kokosowej
- cebula, chili, papryka słodka, pieprz, sól i ulubione przyprawy
- smalec
Podsmażyć cebulkę na smalcu. Dodać kurczaka pokrojonego w paseczki. Zarumienić i dodać resztę warzyw, wodę i przyprawy. Dusić całość, aż zmięknie (około 20min). W razie potrzeby dolewać wody. Na koniec dodać mąkę kokosową, dokładnie wymieszać i chwilę pogotować, aż sos wytworzony podczas duszenia zgęstnieje.
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Komentarze
Prześlij komentarz