Bigos z patelni
Nie masz czasu na szybki obiad? Zostało Ci trochę mięsa z wczoraj i chcesz je zjeść na ciepło? Zrób szybki bigos z patelni! Nie będę ukrywać, że to jedna z moich ulubionych, studenckich opcji w 15min:)
- kiszona kapusta
- dowolne mięso (karkówka, łopatka, boczek, kiełbasa itp)
- grzyby
- smalec
- łyżka domowego przecieru pomidorowego
- ziele angielskie, liść laurowy, papryka słodka, chili i inne ulubione przyprawy
Usmażyć lub podsmażyć mięso (jeśli jest z poprzedniego obiadu) na smalcu/masłe/oleju. Dodać przyprawy i przecier oraz kapustę kiszoną. Podlać niewielką ilością wody i dusić aż wszystko się ładnie połączy, a kapusta lekko zmięknie. Gotowe!
Makro nie podaję, poniważ można użyć tyle składników i w takiej ilości na ile mamy ochotę :)
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Komentarze
Prześlij komentarz