TRYB JASNY/CIEMNY

Bigos z patelni

Nie masz czasu na szybki obiad? Zostało Ci trochę mięsa z wczoraj i chcesz je zjeść na ciepło? Zrób szybki bigos z patelni! Nie będę ukrywać, że to jedna z moich ulubionych, studenckich opcji w 15min:)


Przepis:
  • kiszona kapusta
  • dowolne mięso (karkówka, łopatka, boczek, kiełbasa itp)
  • grzyby
  • smalec
  • łyżka domowego przecieru pomidorowego 
  • ziele angielskie, liść laurowy, papryka słodka, chili i inne ulubione przyprawy
Usmażyć lub podsmażyć mięso (jeśli jest z poprzedniego obiadu) na smalcu/masłe/oleju. Dodać przyprawy i przecier oraz kapustę kiszoną. Podlać niewielką ilością wody i dusić aż wszystko się ładnie połączy, a kapusta lekko zmięknie. Gotowe!

Makro nie podaję, poniważ można użyć tyle składników i w takiej ilości na ile mamy ochotę :)


Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

Komentarze

Polecane posty

instagram @keto__reva