Kolejne pyszne danie. Szybkie i proste chmurki z jajek na spodzie z cukinii i papryki! Py-cho-ta :) Koniecznie spróbujcie tej wersji tego dnia. Poniżej podane ze smażoną…
Mówiłam już jak dużą rolę gra na adaptacji rosół ? Dla pewności powtórzę: OGROMNĄ! Dostarcza nam mnóstwa makro i mikroelementów, które na co dzień wypłukujemy z organizm…
Uwielbiam łatwe i proste przepisy jak ten. Dodatkowo placuszki można zabrać do lunchboxu do pracy czy na uczelnię. Świetne zarówno na gorąco jak i zimno. Bez dodatków or…
Jeśli lubicie kremowe musy, aksamitne i o jednolitej strukturze, a w dodatku na ciepło to przepis idealny dla Was! To nie jest zwykła, tradycyjna jajecznica. To niebo w …
Kalafiorowe chlebki "chmurki" idealne na adaptację! Są bardzo mięciutkie o delikatnym smaku, a zapach roznoszący się po kuchni jest po prostu nieziemski! A cza…
Mięsny tort w sam raz na Dzień Matki :) Miały być mielone, ale spontanicznie wyszedł tort. Przełamany słodkimi i ostrymi smakami. Zawiera: warstwę mięsa, konfiturę z cze…
Pamiętacie biszkopty ? Dziś postanowiłam wykorzystać ten przepis do zrobienia pysznych delicji wielkości dłoni. Oto efekt. Wybaczcie niezbyt misterne wykonanie 😃 Odezwał…
Szybki, prosty i niewymagający przepis na kromki chlebka z opiekacza, które mogą być potem upieczone jako grube tosty z serem i pieczarkami. Brzmi pycha?:)
Na blogu mam już bułeczki z cukinii, grahamki, lekkie bułeczki na wodzie kokosowej, chrupiące bułeczki z serem oraz bułeczki z makiem... Ale tak pięknej, zielonej wersji…
Dziś na obiad ląduje pyszna zupa na podrobach i karkówce. Zabielona mlekiem kokosowym smakuje niezwykle delikatnie. Miła odmiana od ostrych smaków na co dzień :)
Nie lubię upałów...Ale kocham zimę i święta. Poszłam więc za ciosem i z drugiej (takiej samej) porcji ciasta jak na pizzerinki zrobiłam pierożki. Tylko tym razem bez skw…
Ciasto na pizzę lub pizzerinki na smalcu i skwarkach? Czemu nie :) Kolejna wersja mojego przepisu na chleb, który znajdziecie tutaj (klik) . Tym razem w wersji dwóch pizz…
Moja pierwsza wersja naleśników na domowym mleku kokosowym :) Puszyste, bardzo delikatne i dość grube. Trzeba mieć wprawę w ich smażeniu i obchodzić się z nimi jak z oml…
Michałki! Chodziły za mną długo, aż doczekały się swojej wersji. Tutaj z odżywką, która nadała im słodkiego, orzechowego smaku. Na innych blogach znajdziecie wiele różny…
Od dawna chodziło za mną domowe mleko kokosowe. Mleczko króluje w mojej kuchni już długo, ale obok mleka zawsze tylko przechodziłam, bo odstraszała mnie cena i skład. Te…
Jedna z moich ulubionych wersji na gofry. Delikatne, puszyste, sycące i równie pyszne na drugi dzień. Idealne z masłem orzechowym, owocami lub po prostu posypane słodzid…
Kolejny przepis na tych, co spędzają cały dzień poza domem. Wielka buła na wynos na śniadanie, kolację lub obiad :) Bez nabiału, a jednak puszysta i ogromnie sycąca. Nie…
Kruche ciasto bez nabiału, na samej mące kokosowej z dodatkiem mascarpone lub śmietanki kokosowej (w wersji bez nabiału) i owocami...Tak to możliwe :) Nikt nie mówił, ż…
Kolejna wariacja na temat ciasta na smalcu. I kolejna udana! Pyszna tarta jajeczna. Podobno wygląda jak pizza...Nawet trochę podobnie smakuje :) Świetna na obiad, na kol…
Proste, sycące i bardzo kokosowe Bounty w dwóch wersjach ? Żaden problem! To chyba najprostsza wersja batonów jakie można zrobić w zdrowej wersji :) Są przepyszne, bardz…
Kto pamięta pyszne bułeczki z makiem z dzieciństwa? Bo ja zawsze za nimi szalałam! Przeszkadzał mi jedynie lukier, którego nie lubiłam. I dlaczego nie mogłabym ich jeść …
Nie masz czasu na szybki obiad? Zostało Ci trochę mięsa z wczoraj i chcesz je zjeść na ciepło? Zrób szybki bigos z patelni! Nie będę ukrywać, że to jedna z moich ulubion…
Jako fanka kokosa nie mogę się powstrzymać, by raz na jakiś czas nie wykorzystać go w swojej kuchni w przeróżnej postaci. I tak powstały dwa torty kokosowe. Oba bez piec…
Tak mi się spodobało połączenie składników na mój chlebek ze smalcem , który powstał zupełnie przypadkiem, że tworzę z niego inne wariacje jak np. Calzone czyli wariacja …
Wiele osób na keto uwielbia smalec, ponieważ można go w łatwy sposób zrobić samemu. Jest tani i idealny do wielu potraw szczególnie tych mięsnych. A może tak spróbować w…
Hej :) Mam na imię Sabina i chcę Ci przekazać to co umiem. Jeśli lubisz kuchnię wysoko-tłuszczową, zdrowe i pyszne dania prosto z kuchni ketogennej to idealnie trafiłeś! …
Mam na imię Sabina i jestem magistrem biotechnologii molekularnej oraz dietetykiem klinicznym po studiach. Spędziłam ponad 8 lat na pracy z naukowcami zajmującymi się także dietą ketogenną. Pracowałam w szpitalu oraz w prestiżowych laboratoriach naukowych. Czeka na Ciebie blog pełen setek przepisów i artykułów naukowych, które pomogą Ci usprawnić zdrowie i życie! Na blogu znajdziesz zagadnienia z wielu dziedzin nauki, w których się szkoliłam: epigenetykę, metabolomikę, biochemię, genetykę, chemię organiczną czy biofizykę!